söndag 18 mars 2012

Vår?

Ja är det vår nu??
Jag tror det :) Känns iaf så. Man får iaf en aningens mer energi och man vill ut och greja.
Ut å greja? hmm våran trädgård om man nu kan kalla den det, hoppas vi på kunna få gjort något med
nu i vår.
Vi skall göra klart i bygget så att elektrikerna kan komma hit, efter det kan vi isolera klart och sätta upp väggarna. Dessa grejer har vi liggande klart hemma så d hade varit gott och kunna få upp det.
Sen har vi kommit överens att vi ska försöka börja med trädgården iaf få börjat innan det är dax för Lucas operation. Inte lätt att börja gräva när det är tjärlossning i marken heller. Skall rätta på och få den gräsmatta vi har så slät som möjligt, nu är det mer som en puckelpist efter vi borrade nytt vatten och  lade grunden till nybygget. Sedan sår vi nytt gräs.   Rabatter och annant sånt får vi se om vi hinner med, kan ju ta det i sensommar.
Även grusgång ska göras ner till postlådan (nu går vi på gräset) Ja vi har att greja med, hoppas iaf att få upp dom planerade lycktstolparna innan hösten och mörkret kommer.
MYCKET är det men vi tar de pö om pö....och i den mån vi orkar med.

Nu håller jag på att slipa iordning våran utemöbeln, har inte haft fram den sen sommaren 2010 så den behöver lite omvårdnad för att se fin å fräsch ut igen. Jobbigt, för bordet är på ca 230 utfällt och sedan 6 st possition stolar 1 däckstol och 1 dynbox allt i trä :( Kommer inte köpa utemöbler i trä mer, nästa gång blir det i rotting till den nya altanen på framsidan. (Nästa år!)
Men ja nu har jag börjat och bordet  och 2 st stolar är klara, skall försöka mig på 1 stol per dag. Iförhoppning på att jag kan ha det slipat och klart till helgen, men det beror ju oxå på vädret!

Lucas har tagit fram sin cykel idag, men precis som i fjol vill han trampa bakåt :/ Då kommer man inte speciellt långt hahaha. Puttar man på så lyckas han, hoppas han snart kommer på att det går bättre om man trampar framåt :) Även sina vatten pistoler lyckades han hitta :D

Lucas har dom senaste dagarna ätit "väldigt" bra, dock inte idag, men vi är glada för det han stoppar i sig. Är så glad han tycker om att äta det mesta när han väl äter, så kräsen är han inte.
Idag var vi lata och åkte å köpte pizza, mums!!
Annars mår han rätt  ok, full fart från morgon till kväll. Var den killen får all sin energi och ork ifrån vette tusan. Oftast alltid go å glad, ja jo visst kan den lille få sina raseriutbrott m,m men så är han ju snart 4 så det hör ju till åldern (tyvärr) :) Envis till tusen, undrar vem han fått det av??!

Antingen imorgon eller på Tisdag kommer dom från komunen, då vi fick beviljat till att installera aircondition i huset. Men med tanke på dom hutlösa elkosnader det kan kosta att ha igång den så tror vi inte att vi tackar ja till det, istället vill dom erbjuda att sätta upp ordentliga markiser på alla fönster så att vi kan hålla värmen borta så gott det iaf går. Sedan är det ju det med luftrenare som oxå skall diskuteras hur dom på ett bra och smidigt sätt kan installera det utan att behöva riva hela huset.
Detta kommer bli bra, för jösses vad trevlig denna kommun farbror har varit dom ggr han ringt. Han har sagt flera ggr att dom skall försöka få det så bra som möjligt för Lucas :) Sånt gillas skarpt

Nu i veckan ska vi åka ner till Morfar/Pappa och hälsa på. Skall även kolla var Stampe ska få bo medans vi är på semester i påsk :) Skall bli gott att få komma hemifrån ett tag och bara få vara. Att vi ska till dom godaste vännerna som finns är bara så underbart <3
Även att få åka bort och inte bara till sjukhus och veta att djuren har det bra är oxå skönt. Tack söta ni som skall ta hand om våran Stampe och Willy!!

Snart hoppas jag på att få vinna några extra slantar så nu får ni alla som orkat läsa allt detta ha en
fortsatt trevlig kväll!!!  :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar