onsdag 7 mars 2012

Allt möjligt!

Är inte den som bloggar speciellt ofta längre, om jag nu nånsin har varit det?!
Men ska försöka berätta vad som hänt det senaste.

Lucas har varit på sin 3.e katetrisering på bara 5 månader, men allt gick jätte bra.
Självklart med hans vilja och envishet ville han ju inte vara kvar i sängen efter "katen" utan ner till båten och leka. Inte alltid lätt att förklara att han måste var lugn och inte får gå på benen på 8 timmar.
Men det gick bra, spelade spel, såg på film, läste böcker m,m
Lucas frågade till och med efter mat, vilket inte hör till vanligheterna :) och åt gjore han, inte mycket men han åt!!
När klockan blev 18 fick han äntligen upp och gå, men då lockade en tramptraktor med kran mer än att gå. Den traktorn hade han dagen innan kört 15 varv med utan att visa sig påverkad av andfåddhet lr att bli blå :) Både doktorer och ssk kommenterade att den traktorn inte blivit mycket använd hos dom då den är rätt trögkörd och inte barnen orkat. Men Lucas som inte ens är färdig korrigerad orkade!! :) Fick mycket beröm och många påpekade att han ser oförskämt välmående ut för att faktiskt vara 4 år, enkammarbarn och inte färdig opererad. Oftast vid 4 år så brukar dom flesta ha gjort sin "sista" op (TCPC) men på Lucas har dom varit tvungna att vänta med tanke på hans hjärtrusningar/arytmier.
Nu är d då snart dax att göra TCPC, och han är färidg kollad :)

Lucas var i Bohusläningen på alla hjärtans dag :) För att uppmärksamma alla barnhjärtans månad!
Blev lite chockad när dom ringde dagen innan och ville göra intervjun, nerövst och känslomässigt blev det, men vi blev oxå väldigt nöjda med artikeln när den kom ut. Och att han kom på 1:a sidan hade vi inte fått veta så d var lite kul :)

Vad har hänt mer?
Jo Lucas har i stort sett blivit helt blöjfri och sitter nu på toaletten, inte pottan :) Ja blöja på natten har han, då han har en förmåga att kissa väldigt mycket då.

L var under förra vecka väldigt dålig i magen, men mådde förövrigt toppen. Matlust hade han, så vad det var för något kan man undra.?! På söndag morgon vaknade han och var förkyld istället, ingen feber och mår även nu som vanligt. Förkylningen håller i sig men så länge han mår ok och ingen feber är d helt ok. Han måste ju få baciller nån gång. Lucas har inte varit sjuk mycket under sina levnads år, många säger att det är för han inte går på dagis, men bara för att jag går hemma betyder inte det att vi lever i en bubbla. Det skulle inte jag klara av. Vi umgås med vänner och deras barn, han är med mig när jag handlar och shoppar. Självklart kollar man så ingen är sjuk dit man ska, vill ju inte utsätta han för onödiga saker som vi kan skydda han ifrån, men förövrigt försöker vi leva normalt! Vilket har funkat för oss väldigt bra :)


I bygget går d sakta framåt, hallen är nu helt klar, förutom att jag ska måla om hela panelen då jag inte blev nöjd med kvaliten på den som är nu. Har börjat i matsalen, hoppas på att få färdigt så mycket som möjligt innan vi ska in med Lucas.

För övrigt så försöker vi få dagarna att gå med lek, bus, fika med vänner m,m
Danne har jobbat över i 2 dagar så då har vi haft lite extra bolibompa mys med popcorn och mjölk. L tycker ju inte om lr får heller inte dricka läsk. Men han älskar mjölk så d underlättar.

Idag har jag äntligen fått ur tummen att beställa en ny fin dator, då denna snart inga knappar har kvar och så tror jag den snart vill ta en låååång semster :( Så bäst att skaffa en ny innan!

Ja detta inlägget blev väldigt rörigt men hoppas ni förstod ändå.
Ha en bra dag!

Kram Marielle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar